fredag 18 december 2015

Att leva med nojja

De flesta dagar mår jag bra, vissa dagar mår jag mindre bra och vissa dagar mår jag kasst. Det gör nog alla då och då och det är normalt att göra när det blir för mycket! Idag har jag mått mindre bra och varit trött, dagens äventyr med hästarna tog all kraft och allt jag planerat att göra på min lediga dag blev ogjort. Att Therese kom förbi och bara pratade i några timmar gjorde gott, jag är en oerhört social person så även om jag mår dåligt kan jag prata i timtal och det känns så skönt att få göra det. Jag har börjat drömma mardrömmar igen, Johan sa att jag nog börjat att göra det i och med tentaplugget och att jag inte trodde jag klarat tentan.. Och det kan nog stämma. Det känns rätt jobbigt att jag slog till Axa i sömnen för ett litet tag sedan. Jag hade flugit upp och satt mig i sängen och slaget ner handen på Axa i sömnen och bara lagt mig ner och "somnat" om igen. Jag har inte skrikit på ett bra tag men har senaste tiden vaknat sittandes med andan i halsen. Obehagligt! Jag har alltså fortfarande mina nattliga demoner som hälsar på då och då...

Jag längtar till en egen gård, min egna gård. Där jag har hagarna utanför fönstren och hästarna hemma. Jag längtar tills jag är klar med min utbildning och kan få ett fast jobb, ta ut en vettig semester och samla kraft! Och bara kunna ägna min lediga tid åt mina vackra hästar och mina underbara hundar!

Gosh, vilket tråkigt inlägg detta blev! Men skönt att skriva av mig. I morgon är en ny dag med både jobb och ridlektion, ska ta nya tag och lära mig rida ännu bättre, utvecklas mera! Så nu ska jag ta och sova riktigt gott, utan ett endaste ångestfyllt uppvaknande!

God natt!

Fölis mår bra

Hej allihopa!
Pållen är fortsatt dräktig och mår gott, var på ultraljud idag och bebben sparkade och levde om där inne i magen! Härligt, nu kan jag känna mig lugn! Båda pållarna vaccinerades också så nu är Helgi redo för ännu ett år av träning och tävling. Lite lustigt att det blev precis på dagen som de vaccinerades, 18/12 både 2014 och 2015. Jäklar vad hästplaneringen går bra! Flyt med skoningar inför vintern och flyt med vaccineringsdag! Dock var dagens väglag inte att rekommendera med blixthalkan som kom, men med varningsblinkers, krypkörning och sunt förnuft tar man sig långt! Övervägde att boka om dagens vet-besök men det kändes otroligt tjorvigt nu inför jul och i januari kommer jag ha fullt upp. Så jag bestämde mig för att i alla fall köra till stallet, känna på underlaget, och ta ett beslut där. Konstaterade att jag nog skulle kunna köra till Kövra så jag körde upp släpet till vägen och promenerade ner och hämtade hästarna. Red Dottla och tog Helgi som handhäst och båda knatade så snällt in i transporten när vi kom upp. Bästa hästarna!

Har suttit och kollat upp registrering av föl och sådär och funderat lite kring sommaren. Känns bra!