onsdag 13 november 2013

gräsänka

Johan är i Ottsjö och jobbar. Jag är alltså ensam hemma med alla (o)djuren. Lite tomt i vintermörkret. Men så är det, sånt är livet.

Hade tänkt att rida idag efter jobbet men det blev lite omprioriterat. Det var nämligen lite för skönt att landa i soffan framför Greys Anatomy, hehe. Två avsnitt senare ryckte jag upp mig och for ut till stallet. Gav pållarna kvällshö:t och fyllde på vattnet (kolmörkt + snålblåst = ingen ridmotivation alls!), hämtade hundmat och målade frostvakten. Bara ett lager till med färg så är den redo att köras ut i hagen. Yaaaaay. Måste låna Johans mobil och knäppa kort på skapelsen så ni får se vad jag (- läs enbart Johan!) har fått till!

Nu ligger jag hemma i sängen och ska alldeles strax sova. Diskmaskinen går och de nyskurade golven luktar gott. På fredag bär det av mot Umeå och alla vännerna där uppe. En helg full av äventyr!









thuesday

Var en rätt skön dag i tvättstugan igår. På jobbet alltså. Kom dit kvart över sju och körde igång maskinerna och sen rullade det på bra hela dagen.

Köpte penslar, for förbi morfar, hämtade färg och blev bjuden på lite fika. Mysigt! Ringde Therese på hemvägen och kollade om hon kunde komma och hjälpa mig lite, vilket hon kunde. Red en lektion på Dottla för Therese där vi fokuserade på lugn och avslappning, hitta sökningen framåt neråt och lite travövergångar. Underlaget var lite knöligt så vi gjorde inget avancerat och gav oss efter 30 minuter, kanske? Therese fick prova tömköra Sonja lite medan jag kikade på. Både D och S var väldigt stela i början av passen men mjuknade fort efter en liten stund. Skönt med lite uppmjukande.

Johan har byggt klart frostvakten till hästarna så nu är det min uppgift att måla den. Vilket jag och Therese gjorde igår. Vi grundmålade den. Sen for vi hem till Therese, lagade mat, kikade på bilar och tittade på en film. Mama. Inte en favorit. Jag har lite svårt för övernaturliga saker på film (spöken, vålnader osv.), de blir ofta rätt platta och det syns lite för tydligt att det är datagjort. Inget undantag på denna. Men Therese hoppade till rejält några gånger och det var mysigt att sitta i soffan som var full med hundar. Therse är hundvakt åt två hundar, plus hennes Provne och så våra två. Fast Sita bodde på golvet. Och elden sprakade fint i brasan. Mysig kväll!

Nej nu ska jag fara och jobba. Klockan tickar iväg!

Tjihooo