måndag 31 oktober 2011

Attli

Fick sitta upp på islandsvalacken Attli idag. En fin 6 eller 7 årig fin kille med en härlig gång och en positiv inställning till livet. Använde Eva Lenas grejjor (hans ägare) och trivdes inte alls bra i dem. Satt konstigt i sadeln plus att Attli pysslade med bettet i munnen hela tiden så det blev en kort stund i sadeln på honom. Bättre att sitta av och ge sig när ridkänslan inte känns 100 än att sitta och harva bara för att. Bättre för både häst och ryttare! Dock var Attli hur trevlig som helst, go och glad! Han lyssnade hyfsat för att vara första gången med mig på ryggen (och efter en låååååång avställning) så jag är nöjd med hans insats! Ska prova min sadel på honom och se om den ligger bra, gör den det så får den glatt stå ut med att användas på honom... Använder den på Raudi (uttalas Röjdi, fuxvalacken som jagade Dôttla) och den ligger hyfsat bra ändå då han är lite väl rund om magen och min sadel är bred. Sedan är det klart att min sadel inte kan passa perfekt på alla hästar, men medan de är runda om magen, har hyfsat rak och bred rygg som dessutom är kort så passar den hyfsat. De andra sadlarna som finns här på gården är mer gjorda för lite mer vältränade kusar.... ;)

Bra dag (Y)

Klev upp i ottan (06.30) för att släppa ut liten grå. La mig sedan och läste för att fördriva lite tid (för trött för att göra något men för pigg för att sova). Väntade mig ett sms från Jenny som skulle innehålla tiden för hennes ankomst, istället fick jag två människor innanför dörren medan jag fortfarande låg halvnaken i sängen. Gött va? Att dessutom få höra att vi skulle åka inom 20 min gjorde det hela lite mer intressant. Hehe. Kastade på mig kläder, åt två knäckemackor, borstade tänderna och så kunde vi åka. Väl i stan köpte sig Jenny en snygg höstjacka medan jag bara valsade med som smakråd. Vi åt en god lunch på Henry's och därefter blev det lite inhandling av mat inför tjejkvällen på onsdag (inflyttningsmiddag för vännerna här nere). När jag kom hem var jag duktig och diskade (BRA BELLA!) och så gick jag och Ailo ut och mockade. Märkte att vi hade besök i stallet, islänningen Lally (människa) var här och verkade hästar, och fort gick det! Medan de var inne och fikade så passade jag på att ta ut Dòttla en sväng, jobbade lite löst i korallen. Taggad häst? Hon var jättefin att jobba med, samarbetsvillig till tusen och pigg och glad. Stegringarna sitter nu helt på kommando! (WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE!) Och hon älskar att stegra. Dessutom kunde hon stegra även när jag stod på sidan om henne, stolt matte!

Jobbade inte så länge med henne utan ville mest se så att hon inte haltar längre, och hästen var haltfri. Och jättetaggad. Hon bjöd på stegringarna själv så jag använde bara hennes goa energi och bad om dem för att hon tyckte att de var så roliga att göra. Att hon dessutom tog ett litet bocksprång och galoppade med krökt nacke i kort, kort galopp visade på att hon tycker att hennes vila borde vara över NU! Haha. Älskade lilla pålle! Men vi ska ta det lugnt även fast att min häst tycker att galopprejs är bland det bästa som finns, så i morgon blir det ett skrittpass, med mig på marken.

bästa, älskade liten grå!