måndag 1 juni 2015

Fjaskur och piggelin!

Fortsätter rida Helgi mycket i trav nu bara för att den biten inte ska krångla uppe på Norrländska. Idag gick det riktigt bra och övergångarna tölt-trav-galopp-trav-tölt satt på plats och han flöt lätt mellan gångarterna. Körde bootsen på idag och jag försökte hitta och jobba med lite tempo och steglängds växlingar. Inte mycket skillnad men vi får nog till en liten ökning med lite mer fokus och träning! Så trav och olika tölt-tempon är det vi fokuserar på just nu, det ska bara flyta och klicka till! Och jag ska fortsätta vara kräsen! 

Helgiboy visade upp sin fjasksida idag. Det stod ett gäng monsterkossor med köttätande kalvar i en hage längs vår ridväg. Kossor + blåst + någon som körde vedklyv= Fjaskur! Men han skötte sig bra ändå, lillgrabben! Man måste ju få bli rädd när man skrämmer upp sig själv också! Såklart! 

Red samma tur på damen och hon var piggelin idag. Red med pelhamet och bootsen idag och det tog långtid för damen att mjukna, och hon blev väldigt  framtung och föll gärna i trav när vi töltade.. Inga boots för hennes del på ett tag! Sista biten hem gick hon däremot riktigt bra och jag fick igenom det jag vill vilket kändes super. Alltid roligt när man får avsluta på topp! 

Glad!

I veckan när jag fick resultatet på omtentan från 23 maj så stod det underkänt. Jag blev riktigt besviken och ledsen då jag verkligen pluggat ordentligt och trodde jag klarat den. Det tog hårt, faktiskt. Så idag när jag skulle hämta ut tentan fick jag en glad överraskning! Jag vart nämligen godkänd! Jag hade 0.25 poäng ifrån godkänt så de avrundade upp mitt resultat till godkänt. Så himla skönt, blev otroligt glad! Nu har jag en sak mindre att plugga till i sommar, vilket är en enorm lättnad! 

Förhoppningsvis kan jag hämta ut stora medicintentan i veckan också och se hur den gick, se vad jag måste läsa på mer om! 

Norrländska

Jag har bytt grenar för mig och Helgi på Norrländska då de la till V5 och T5 nu på slutet, vilket passar mig och Helgi mycket bättre! Vi har inte mycket till stegökning i tölten och vi har ju ingen ökad tölt alls, så  T5 duger gott åt oss med enbart steglängdsökningar på långsidorna :) Dessutom rider vi i fler på banan har jag för mig så jag får lite draghjälp till grabben! Och V5 är ju den fyrgångsgren vi brukar delta i så det känns bra! 



:)