tisdag 4 november 2014

Höstblask

Var ute i stallet vid åtta i morse, självklart började det regna på vägen dit ut. Just my luck liksom. Förvisso var jag beredd på ett ymnigt snöfall eller ett lite lätt snöblandat regn dagen till ära. Men spöregn...? Nej tack!

Täckade på hästarna och lät dem äta frukost medan jag fixade i ordning i stallet. Mockade boxarna inför kvällen och smörjde upp Dottlas träns inför den kommande blöta ridturen. Sadelns sadelgjordsstroppar blev också putsade innan jag hämtade in min gråa springare. Jag mådde väldigt gott när jag borstade på henne, drog in hennes hästiga doft i näsan och njöt väldigt av att tillbringa förmiddagen i stallet! Känns ganska lyxigt mitt i student-stressen!

Kändes dock inte riktigt lika roligt när vi kom iväg ut och innan vi ens kommit upp för halva backen var jag blöt och frusen. Hade inga handskar på mig och nysmorda lädertyglar plus snöblandat hellregn/tösnö gjorde inte greppet susen. Det blev en väldigt kravlös skrittur på långa tyglar då jag frös lite för mycket om mina stackars händer för att kunna göra något vettigt. Vädret blev ändå lite bättre under turen och efter en stund snöade det mycket och marken blev alldeles vit. Damen verkade nöjd med livet även om hon tycker det är lite väl långtråkigt att bara hålla sig till skritt. Hon är ju en pigg och energisk dam, icke att förglömma. Nej då, matte påminns ständigt om damens energi och starka vilja....

Halv elva var jag hemma i lägenheten igen och då var det bara att slänga sig i duschen innan det var dags att åka till skolan och få information inför vår vfu, verksamhetsförlagd utbildning - praktik. Känner mig stressad och lite deppig efter idag, vi har så jäkla mycket på gång i skolan nu och det känns knappt med tid. Men det ska väl gå det här också, bara att bita ihop! Framtiden är ljus; studerar till ett underbetalt jobb, övertid, injobbad semester och ja, en jäkla massa fördomar! ;)