onsdag 15 oktober 2014

Oro

Var ju in till hästkliniken igår med båda hästarna för att få hovarna kollade och skodda av klinikens hovslagare. Helgi fick på sig en ny sko och det gick galant! Så han mår som en prins igen.

Dottla däremot får vänta till nästa vecka. Jag hade sån tur att veterinären var där igår och kunde kika lite snabbt hur hon rörde sig och konstaterade att hon ville att vi skulle vänta med skor till efter morgondagens undersökning då hon misstänker fång och i så fall kanske det behövs skos utefter det. Det blir troligtvis röntgen i morgon och jag hoppas verkligen att det inte är så illa. Känns riktigt jobbigt just nu. Självklart far tankarna hit och dit och jag har en stor orosklump i magen. Men vi får se hur det går i morgon. Jag vill bara att älskade damen ska bli bra, nu! Tycker vi har kämpat nog denna sensommar och höst..! 

Bild från i somras! 

Dottla mår ganska bra för tillfället och har alltså INTE akut fång med alla dess symptom. Hon är halt på vänster fram men går och rör sig ganska bra på hagens mjuka underlag, väljer självmant trav och galopp ibland. Så det känns jäkligt skönt att jag får henne ordentligt undersökt i morgon, då jag själv inte misstänkte fång utan snarare hovböld, en rejäl sträckning eller att kotorna spökade igen.