söndag 6 november 2011

Good tea cup for a day

Hey, har faktiskt varit rätt flitig idag. Städat lägenheten, tömkört Dôttla och Raudi, tränat Ailo och ridit ut på Attli med Ailo som sällskap. Grymt bra skulle jag vilja säga!

Dôttlas pass gick inte så bra arbetsmässigt då hon var väldigt het på gröten från början. Och samtidigt som jag tömkörde D så var Ailo med då jag vill träna henne på att bete sig bra mot hästar även när jag är på marken och höjer energin mot hästen. Så en pigg Döttla och ett delat fokus (häst och hund) gav ett för Dôttlas del dåligt pass. Dock fick hon ut massa energi då hon valde galopp och bockade när jag bad om trav och lite sådana roligheter. Som sagt så var donnan väldigt pigg idag vilket jag tror beror på vilan hon haft nu pga knät.

Från början var Ailo väldigt på och skulle snappa och hoppa efter Dôttla så fort jag höjde energin mot henne (dvs bad om trav eller de gångerna hon inte ville lyssna och försökte gå iväg) men på slutet sökte hon ögonkontakt och lyssnade jättebra på mig när jag avbröt hennes stojjande innan det bröt ut. Så jag är jättenöjd med passet i alla fall!

Raudi har aldrig blivit tömkörd förut och var väldigt spänd när gjorden och tömmarna hade satts på. När vi kom ut på gårdsplanen var han helt inne i sin egna värld och tyckte att tömmarna var köttätande växter typ, så vid minsta lilla rörelse i tömmarna så försökte han fly. Jag började då med att få honom att stå still och inse att tömmarna och jag inte skulle äta upp honom. När han började släppa på den där spända och flyga- i- vädret- när- som- helst- minen så startade jag med att få honom att följa "tygeltagen". Och därefter skrittade vi korta bitar framåt med många halter för att bibehålla lugnet. När vi tagit oss så långt så förstod han riktigt bra och lyssnade mycket på rösten. Jag provade sedan lite voltarbete, dvs bara att få honom att gå i cirklar utan något som helst krav. Därefter gav vi oss och han fick gå ut i hagen. Jag tror jag ska tömköra honom lite i morgon också för att få in lite mer av tänket i tömkörningen.

Attli fick sig en rejäl uteritt där jag fokuserade mycket på att hitta en bra skritt då han från början var väldigt spänd och taktade/försökte tölta/passa iväg istället för att slappna av. Så större delen av turen fick han skrittas men vi fick in två härliga galoppsträckor också som jag tror uppskattades av den lilla herren. Ailo hängde med och ligger nu helt utslagen på sängen. Hon har verkligen fått sin del motion och aktivering idag!

Så det var väl lite om dagens äventyr. I morgon ska jag till arbetsförmedlingen för ett handledar möte. Hmmm

Pussen

in the night

Nu är jag hemma och ska snart sussa. Har ont i knät efter några snurriga buggdanser, känns lite surt då resten av kvällen blev det till att sitta för min del! Men annars har jag haft en supertrevlig kväll och så har jag fått lite tips på nya ställen att söka jobb på, härligt! Aja, nu ska jag och Ailo snuffa tillsammans i sängen och soova gott.

See ya tomorrow bitches!