onsdag 18 september 2013

höstlig morgon

Regn. Regn. Regn. Usch!

Det är mysigt med regn när man sitter med en ångande kopp hett te, framför en varm brasa och med en bra bok i handen när regnet smattrar mot taket. Inte när hundarna ska morgonpinkas eller när man åker till stallet och fixar i rusket. Nej, usch och fy för ihållande regnrusk. Idag ska det tydligen komma ca 40 mm regn häromkring, not so nice. Båda mina damer fick kläder på sig idag, hoppas de inte misstycker och klär av sig!

Skulle hellre vara katt och ligga inne och mysa 
i värmen hela dagen lång istället...

Regnrusk

Suck. Hade inte höstrusket kunnat vänta två veckor till? Det hade underlättat en hel del, nu skapar det lite stress istället. Usch. Men men, inget att göra åt!

Har precis ätit american pancakes medans jag väntar på att tvättmaskinen ska gå klart. Var ut i stallet tidigare ikväll och pysslade om hästarna, framför allt Dottla. Bandagebootsen jag gör håller riktigt bra, ingen har trillat av eller skavts sönder så hoven har hållit sig ren och fin trots regnet och numera leran. Skönt! Och Dottla verkar förstå att hoven måste rengöras och att bandageringen måste dit för hon uppför sig väldigt väl medan jag jollrar på med hoven. Också väldigt skönt. Mycket mindre problematiskt! Hon har ingen feber eller tydlig hälta för tillfället. Positivt! Visar alla gångarterna i hagen, självmant. Känns som om det går åt rätt håll och att hovbölden läker ut precis lika bra och fort som förra hösten!