fredag 26 november 2010

Vila

Idag får hästarna vila. De har jobbat på bra i veckan och jag ska ut ikväll så för att minska ner stressen som alltid burkar uppstå när jag ska hålla på med hästarna, mocka och fixa allt annat i stallet, laga mat, duscha och fixa mig (tidsoptimist!) så låter jag mina fyrbenta vänner ha en vilodag idag och så tar vi nya sköna tag imorgon bittit! Jag ska vara chaufför som vanligt så jag störs inte nämnvärt av hästjobb imorgon, möjligtvis att jag kan vara lite trött men det är väl allt... ;)

Så, nu vet ni läget! Puss och hej, leverpastej!

beställning

Yaaaay, har beställt detta vintertäcke till min vackra springare!


Ähum, mamma berättade att hästarna (läs; antagligen Dottla) hade lyckats öppna "grinden" till foderhagen och alltså stått och ätit en massa. Hästarna får en kort middag ikväll! Haha.

Surhästen

När jag släppte ut hästarna nu i morse så hade min häst inte alls det där goda humöret hon haft senaste veckan. Hon var asförbannad rent ut sagt. Högg i luften, lyfte på bakbenen och vände rumpan till när jag skulle fixa med täckena. Nej, hon var verkligen en sur liten häst idag och jag misstänker att det berodde på att hon stått inne två nätter i rad och att hon dessutom blev lite kall i natt då yllefilten kasat bak på rumpan. Stackars älsklingen. Men nu står hon, iförd stalltäcke och vintertäcke, ute i foderhagen och mumsar hösilage tillsammans med de andra två.

Ni har inte hört så mycket om Wojjedojje på senaste tiden och det är helt enkelt för att han har fått fortsätta vila. Han har varit halt och haft ont i ryggen ett bra tag nu så han har fått gå och varit gubbledig. Pga. ryggen har jag täckat honom också. På senaste tiden har han fått bära fleecetäcke och regntäcke på dagarna och när han stått inne, bara fleecetäcket. Från början kände jag på ryggen nästan dagligen (och blev lika besviken varje gång!) men nu var det några dagar sedan jag kände på honom sist så jag gjorde det innan jag släppte ut honom idag. Och gissa om jag blev glad när han inte reagerade alls första gången jag tryckte!?Så jag var ju tvungen att prova igen och denna gång rörde sig ryggen en halv millimeter och inte 3-10 cm som tidigare! Så hans rygg börjar alltså äntligen ge med sig! GLAD BELLA!

Nu ska bara hältan ge med  sig helt! Sedan kan han börja arbetas lite smått, från marken. Typ longering, tömkörning, PNH och promenader! Hoppas hoppas han blir helt bra innan jul i alla fall! Skulle vara kul att sätta igång honom under jullovet, lära Linnea lite om tömkörning, longering och sådant. Att man måste kunna arbeta och ha roligt med hästen på andra sätt än från ryggen också. :)