torsdag 10 mars 2011

Movie

Tydligen fanns filmen kvar på mobilen i alla fall. Här är filmen när Dóttla kom "tillbaka" i morse. :)


sliten

Så sjukt trött just nu. Men en otroligt härlig dag har det varit! Jag och mamma promenerade ner till sjön med hundarna och Viktor tog skotern. Vi såg stora fotspår av något "ovanligt" djur. Troligtvis efter en järv men det skulle vara coolt om det var en varg.



Ser ni skillnaden storleksmässigt på spåren? Gosh, gigantiska tassavtryck jämfört med våra hundars spår. Det är Moas eller Fantas spår som är bredvid (alltså de mindre spåren är Moas eller Fantas) då jag ville jämföra. Det ser typ ut som om att det är Ailos vs Moas typ.

Det blev i alla fall en mysig stund vid sjön även om solen täcktes av fluffiga moln och det inte alls var lika soligt och fint. Men det var trevligt och min kolbulle blev utsökt. Lade i bär istället för fläsk och hade banan och hjortronsylt på. Mumsigt värre!



Min cola bror och jag. Jag ser lite.. rolig ut..
Hahahaha xD


Sedan satte jag in Ailo i hundgården tillsammans med Moa och Fanta och så körde jag lite skoter i hästhagen. Försökte köra upp  lite spår  så att hästarma kan börja röra sig lite mera. Hoppas solen ligger på lite mer imorgon och att det sedan fryser på för då blir det superbra stigar för hästarna! När jag var klar stack jag ut på en härlig ridtur med Linnea och hennes kompis Rebecka. De är så lätta så de båda fick sitta på Wojje då de väger ungefär lika mycket som mig. Dóttla var på superhumör, taggad men lyssnade ändå bra. Härligt. Jag måste försöka sätta igång henne nu. Underbara älskade pålle.

Härlig morgon!

Somnade vid 1-2 i natt, vaknade 06.40. Inte så skoj faktiskt. Morgonpinkade Ailo och gav hästarna frukost innan jag åter sjönk ner som en död man i min säng.

08.50 - telefonen ringer!
- ..Öh, hej....? *fattar ingenting*
- Hej. det är Linnea, Dóttla har rymt. Hon kröp under den svarta tråden som håller  upp grinden.
- Ähum, jaha. Äh.. Tänker så det knakar, huvudet spränger.. Mamma får fixa Dóttla så det är lugnt..
Ähum.. Jag är bara lite trött..
- Okej, hej! :D
-Hej då...

Skriker till mamma att hon måste fånga min häst. Hör hur mamma klampar ut. Hör hur mamma kommer in igen och ropar; hon har dragit ner till grannen.
- Okej, jag fixar det.
Förstår fortfarande inte riktigt hur allt hänger ihop men kravlar mig ur sänggen, får på mig hästkläder och kommer ut i solskenet. Mamma har Moa och Fanta i koppel och går redan ner mot grannen, med grimma och grimskaft i handen. Jag och Ailo följer efter som två döingar. När vi kommer ner till busshållplatsen så ser vi Dóttla komma från vägen som går förbi ridplan. Jag och mamma tittade på varandra.
- (mamma) Ska vi vända och låta henne gå lös?
- Ähum, ja. Jag vet inte. Äh, vi kan väl testa.
Sagt och gjort, vi vänder och går hem igen. Två tvåbeningar, två hundar i koppel och en valp och en häst som går lös. Hehe, udda flock. Dóttla följer efter på lite avstånd, så när vi kommer upp till huset beslutar vi oss för att fortsätta gå uppåt, mot Kristoffersson, för att se om Dóttla ville fortsätta följa med oss. Hon såg väldigt fundersam ut. Konfunderad.
- varför är det ingen som vill fånga mig?

Haha, jag, mamma och vovvarna fortsatte i alla fall upp och förbi Kristofferssons hus innan vi vände och gick hem igen. Vi fick syn på och följde ett par fotspår, så när vi vände konstaterade jag att det vart fler fotspår. Här måste det alltså varit så att någon som ridit hoppat av och gått.
- (mamma) Men det ärr ju dina fotspår! xD
Jag är inte den ljusaste stjärnan på himlen när jag är nyvaken. Haha!

När vi kom ner till gården igen så hade Dóttla vandrat nerför halva backen igen. Ner mot grannarna och vägen. Men när hon fick syn på oss och vi ropade på henne så vände hon och kom tillbaka upp. Jag gick in och hämtade mobilen och filmade när hon kom tillbaka och jag ledde henne till stallet. Dock förde jag över filmen till datorn, datorn dog och filmen fungerar inte. Och den finns inte kvar på telefonen då jag flyttade filen och inte bara kopierade... Sköj...

Aja nu ska jag, mamma, viktor och voffsingarna gå ner till sjön och grilla :D FINT VÄDER JUE! :D