lördag 8 januari 2011

Låsningar

Efter att ha ätit en god middag hos grannarna så sitter jag och Ailo i soffan och kikar på fångarna på fortet nu! 

Innan middagen så tog jag en ridtur på Trú, vilket inte alls kändes bra. Jag promenerade en bit med henne först, innan jag satt upp, och då var det en massa bocksprång och sparkar som kom. Jag hade sadeln på så att jag kunde sitta upp utan problem, då Ailo också var med. Men Trú var inte alls peppad på att ridas. Många protester i form av bocksprång kom, lite stillastående också, men för det mesta lyssnade hon framåt. Det kom lite frustningar och såklart kissade hon efter en stund också. (Enda hästen som jag varit med om som kissar nästan varje tur ute, oavsett om det är tömkörning, ridning eller promenad). Sadeln satt inte alls bra idag, den gled fram och hindrade hennes rörelsemönster och dessutom kändes hon lite låst i bak. Hmm. 

När vi passerat Gunnars hus så ökade tempot lite och hon slutade tjura, (red inte alls långt just pga hur hon kändes) på vägen hem kom till och med en liten galopp (tack vare att Ailo sprang före och var draghjälp xD) Men som sagt, hon kändes lite låst så imorgon blir det en promenad med lite pulsande i djupsnö för att mjuka upp musklerna och sedan ska jag stretcha ut henne ordentligt och ge henne lite massage. Hoppas det bara är något som satt sig tillfälligt i kroppen, som att man har en dålig dag. Jag tror att hennes kropp har börjat muskla om sig lite, forma om sig, så det är därför sadeln har slutat att passa. Så nu blir det barbacka ridning fram tills hon åker, vilket inte alls är långt bort. Jisses. 

Aja, Ailo följde ju som sagt med. Hon skötte sig super, sprang bredvid när Trú skötte sig och höll sig borta då hon "tjorvade". Hon hängde med hela turen men gnällde lite av och till, men det lär nog sluta snart. Duktiga lilla hunden! 

Gotti

För någon verkning sedan lovade jag Angie en chokladkaka. Just nu verkar Angie Dóttla ute i stallet, och jag sitter här inne och bakar en kladdkaka med chili i. Hehe. Hon vet inte om det än så blir en kul och god överraskning när vi går ut igen, alltså jag och Ailo. Kokar upp vatten, vispat grädde, tagit fram en fin plåt att bära allting på och dessutom dukat på den med tallrikar, skedar, kaffepulver, chokladpulver och allt annat som behövs när det kommer till en god fika i stallet! ;)

Verkning

Om en liten stund kommer Angie hit och ska verkad Dóttla och Wojje. Skönt! Ska då be henne kika på easybootsen jag köpte till D, som hon trampar av sig trots att jag tycker att de verkar passa fin fint! Hehe.

Sedan ska jag försöka hinna rida Trú och Wojje, samt tömköra Dóttla lite. Får se hur det går, tänkte att Ailo skulle få följa med på i alla fall två av turerna! :) Sedan kan hon kanske sitta i hundgården en sväng? Men misstänker att hon inte är ett så stort fan av det då de andra två hundarna är tillbaka i Åre....

We'll see.