måndag 21 januari 2013

eftermiddagen

Det blev skidor! :D Alla tre vovvarna sprang så glatt framför mig. Rambo var lite busig och ville bråka med Ailo, och hon blir lite less på honom. Hehe. Vi åkte till Elin via sjön och fick skjuts tillbaka. Gött!

Hästarna fick vila idag då temperaturen sjunkit ner till - 20 igen när jag och vovvarna kom tillbaka. Brrrr! Tände eld i brasan, fixade stallet och lagade till middagen istället. Sen kom J hem och vi har kikat på Ice Age och nu ska vi kika på End of Watch. Hästarna fick komma in för en liten stund sen och får stå inne i värmen i natt då det är så  kallt ute. Tror de tycker det är helt ok när termometern visar - 22.







God natt till er alla!

Köldknäpp igen

Igår kväll var det lite lagom kallt,  -13, i morse hade det sjunkit till -20. Suck. Hästarna fick komma in en sväng då det inte blev något jobb för min del idag. En suck till. Suck. Både Sonja och Dottla låg och vilade när jag kom ner, första gången båda två har gjort det i hagen sen Challe kom hit (vad jag sett). Mysigt! Funderade starkt på om jag skulle låta dem vara kvar ute, men var tvungen att byta täcken på Challe så allihop fick komma in. Dessutom hade vattnet frusit då det bara var halva tunnan kvar och jag orkade inte fixa det just då utan kände bara för att gå och lägga mig i sängen igen. Då går det snabbare att bara släppa in dem och låta de stå inne någon timme.

När jag kom ner vid tio-tiden igen syntes det att både Sonja och Dottla legat en stund till, skönt. Solen lös så fint och hästarna fick gå ut igen. Fyllde vattentunnan med varmvatten och plockade bort isen. Hundarna gick och mumsade hovrester sedan Angie var ut igår. Men de tyckte allt att det fortfarande var lite väl kallt.

Senaste timmarna har jag suttit och sökt lite nya jobb och kikat på gårdagens avsnitt av Ponnyakuten. Gosh säger jag bara. Vad ger föräldrarna till sina barn!? Hästar är inte leksaker, det är levande varelser. STORA varelser. Och vart har föräldrarnas sunda förnuft tagit vägen? Suck, pust och vråååål. Och lite asgarv emellanåt.


Blir väl en hundprommis (alternativt tar jag skidorna) och förhoppningsvis masar jag mig ut i stallet snart och pysslar och motionerar lite pållar. Yaaay. 

cushings

http://busenkelt.wordpress.com/2010/02/09/cushings-hos-hast/

http://addisons-sjukdom.se/cushings-syndrom.html#.UP0mtSecMmk

Bra att veta! Denna "sjukdom" har Sonja.