måndag 17 januari 2011

YES!

Gosh. Nu har jag suttit i nästan 3 timmar och skrivit klart min reflektion över hur projektarbetet har gått. Jag har dessutom finputsat "dagboken" och skickat till min handledare. Hela arbetet slutade på ca 30 sidor. Inte illa....Höhö!

Min fina lilla tjej

Idag har Therese tömkört min fina tjej. Det var tydligen lite funktionstjorv innan allt blev bra. De fick träna på att lära känna varandra för att sedan lägga fokus på att jobba lite. Länga överlinjen och börja jobba lite med bakbenen. Jag bad Therese om detta då jag själv är lite för oerfaren för att kunna jobba på bästa sätt med min häst i tömkörningen. Nej, jag avstår inte från att tömköra min häst utan jag tar varje tillfälle att få hjälp av andra kunniga och duktiga människor! Jag kan tömköra henne rakt fram men att jobba dressyr i tömmar är lite svårare än att tömköra rakt fram. Så därför är jag tacksam för det Therese kan göra med Dóttla eftersom det är så bra för henne! Och för mig, när jag kan titta på! Jag vill lära mig meeeeeeeeer! Haha!

Detta är alltså bara en liten början på en mjuk igångsättning. Jag vill att hon ska börja mjukna i muskler, jobba med magen och få in bakbenen under sig så att vi börjar jobba upp en bra form och mer muskler på rätt sätt nu när hon haft en otroligt lång viloperiod! Hon har tappat mycket muskler och jag vill bygga upp dem rätt. Jag vill förbättra vår relation så mycket fokus kommer ligga i att bara leka löst på ridplan, jobba från marken och mysa innan jag sitter upp och börjar JOBBA med henne från ryggen. Softa uteritter är liksom inget arbete i sig förrän jag som ryttare börjar jobba rätt med "dressyren" där också. Så lite roliga oarbetsamma uteritter lär ni nog få höra om, men som sagt; vi tar det lugnt nu i början. Vi tillsammans är prio nummer ett, inte jag som ryttare, om ni förstår vad jag menar? :)