onsdag 16 mars 2011

En mycket god dag

Vaknade faktiskt av väckarklockan idag! Första gången på tre veckor? Den ringde 06.15 och jag var mitt inne i en dröm, som jag inte minns nu, men när jag vaknade var jag ändå ganska pigg. Jag har ju vaknat runt 06.15-07.00 de senaste veckorna även om jag haft sovmorgon till 10. Usch, men jag har helt enkelt inte sovit bra. Men det har ändå känts skönt att vakna så tidigt och att ha varit pigg då, även om jag är trött vid fem-sex på kvällen. Nog svamlat om det! Jag tog ganska lång tid på mig i morse och åkte hemifrån vid 07.50. och klockan 08.55 så var jag framme. Jag skulle nämligen till Thereses häst Alfúr (Dóttlas halvbror) för att hjälpa Angie då hon skulle verka hans hovar.Therese bor ju  inte här så därför fick jag lov att rycka ut. Fast hade Therese varit här hade jag nog ändå varit med där borta. Hehe. Det gick väl sådär. Alfúr är en väldigt lugn och snäll unghingst men han är, liksom mor och syster, väldigt bestämd av sig. Han var allmänt hoppig och jobbig för Angie vad det gällde frambenen idag, det gick mycket bättre med bakbenen. Efter 1½ timme var vi klara. Han hade för långa hovar så mycket mer jobb än "vanligt" för Angie.

Min fina hund var också med och skötte sig super. Jag vet att jag skrivit detta ofta, men fy fan vilken underbar hund jag har. Tyst, lugn och väldigt lyhörd för mitt kroppsspråk. Visst, hon är snart 6 månader och en tonårs-trots kommer säkerligen att komma, men just nu njuter jag av att det bara är sådant flyt. Jag gör säkert en miljon fel men vad gör det? Jag äger min första hund och allt känns grymt djävla bra.

Bort från utsvävningen om min underbara hund och tillbaka till dagen! Jag bytte snabbt om i bilen, brummade iväg till skolan och kom fram 11.45. Blev till att skynda mig in i matan för att kasta i mig lunch på 10 min. Hehe, snabb tjej? Flummade lite med mina sköna klasskompisar och fick ingenting gjort alls på mina två lektioner. Ailo satt så duktigt i bilen undertiden. Jag tog ut Ailo, gav bilnyckeln till Lina och vandrade iväg. Vår klass skulle på en dansföreställning och vi skulle ta oss dit själva. Jag var ju tvungen att rasta Ailo så jag promenerade dit och lät mina goa klasskamrater köra dit min bil. Jag var ju liksom tvungen att få dit bilen så att Ailo kunde sitta i den under föreställningen också, så jag slog helt enkelet flera flugor i en smäll: rastade hunden, lät mina lata kompisar köra bort min bil åt mig! Bra deal! Under hela promenaden var Ailo väldigt kontaktsökande och höll sig oftast bredvid mig. Någon gång då och då stannade hon och luktade på något ställe men så fort jag tog lite i kopplet så följde hon med. Skönt. Vi mötte en hund och hon gav inte ett ljud ifrån sig utan drog lite i kopplet mot den när vi gick förbi den men väldigt snabbt var hon vid min sida igen. Och brydde sig inte nämnvärt.


Efter föreställningen (som var ganska bra) så åkte jag och plockade upp min bror, åkte till ica i brunflo och handlade. Så nu har jag ätit grillat kött, klyftpotatis och en asgod sallad. Lycklig och mätt tjej. Dock med dunkande huvud. Mindre bra.

Mina pållar får vila idag då mitt huvud vägrar ge med sig och jag inte vill ta någon tablett. Det är tråkigt att säga men det blir en prommis med doggsen och sen sängen.