söndag 12 oktober 2014

Lejsamt!

I fredags kom hovslagaren ut och skodde Helgi, han upptäckte då röta i de gamla sömhålen som blivit till ett större hål på ena fram. Hålet rengjordes och hovslagaren la i rejält med tjärdrev innan han skodde på en ny sko. Idag, på förmiddagen, när jag red ut var Helgi lite stressad och spänd. Vi hoppade åt lite alla möjliga håll innan han lugnade ner sig. Lyckades så klart dra av sig skon på hoven med hålet... Suck! Ska försöka boka in båda pållarna på hästkliniken till veckan, hos Per som är hovslagare där. Håller tummarna att allt går som det ska och att vi får till det innan veckan är över. Skulle ju gärna vara med på tävlingen på lördag om det går, men vi får väl se hur det blir med det! :) 

Hästarna var rätt nöjda över att få komma in nu ikväll. Helgi har antagligen gått och spänt sig på grund av den tappade skon och var faktiskt frusen när han kom in från regnet, vilket inte hör till vanligheterna. Han stod och skakade så då blev det pyjamas på! Ylletäcket med hals får han bära i natt, inte så vackert men mycket effektivt för att få upp värmen... Rengjorde Helgis hål i hoven med koksalt och jodopax och tryckte i en vit pasta som jag fått av Angie som ska ta bort /hålla bort röta. Dottlas hål fylldes också med vit pasta innan jag gav mig för natten. 



Efter att ha jobbat hela eftermiddagen och kvällen är det jäkligt skönt att äntligen ligga nyduschad och fräsch under mitt varma duntäcke med katten oppe på! Caspian ligger så glatt på min mage och kurrar nöjt.