lördag 26 december 2015

Storm och Malå

Självklart åker vi bort när det blir stormvarning hemma... Som tur är har jag bästa hästvakten (och kaninvakten) hemma som sköter om stallet i helgen! Jag förberedde väl igår, inför stormen. Hästarna kom in vid tre-tiden, de hade fullt med hö i sina hö-hörn och så fick de varsitt hönät upphängt så att de skulle ha att pilla med under en lång tid, utifall att Therese inte skulle kunna kolla till dem på kvällen. Dottla dricker så mycket nu när hon får så stor högiva (en 20 liters hink kan vara slut på morgonen) så hon fick en 40 liters balja inför den långa boxvistelsen och Helgis hink var fylld till kanten. Så välförberett var det verkligen!

Fick ett mess från Therese med den här bilden i igår kväll:

Allt var väl i stallet och hästarna hade fortfarande mat kvar, kändes riktigt bra att jag lyckats få till lång ät-tid även för Helgi som inte får så mycket hö (dock fick han extra dagen till ära för att hålla sig lugn!) 

Mina hästar får hö tre gånger/dag i vanliga fall så jag fick ju verkligen fundera ut hur jag skulle göra för att de skulle få en bra högiva även nu när de bara skulle få två gånger och dessutom sista givna så tidigt som klockan tre. Hönät och extra hö blev min lösning, och det fungerade ju finfint!

Prins Caspian (katten) kördes till mamma och vi själva (jag, Johan och mina bröder) åkte upp till pappa i Malå, och vi hann åka innan stormen rullade in. Julklappsöppning och spel var kvällens melodi när vi anlänt!! ;)