torsdag 25 november 2010

- 17

Det är insane. 17 minus. Usch vad det är kallt!

Efter att ha ridit Trú så var jag ju bara tvungen att flumma lite med min egna lilla flumponny. Ähum, ja. Inga kommentarer.... 

Hon ville inte bli fångad i hagen men gick självmant in ensam i stallet (min normala ponny!?), så fixade till henne, borstade på henne, pusssade lite och stack ut barbacka runt samma runda som jag red Trú. Skillnaden var nu att jag satt på min krutdurk till ponny. Eftersom hon är rakad och det är så extremt kallt just nu (lär väl bli - 25 i helgen bara för att jag tycker det är kallt nu!?) så fick hon ha på sig ylletäcket under ridturen. Jag kan ju säga att det var ganska smart tänkt av mig då vi såg ut som snögubbar när vi kom tillbaka! HAHA! Aja, jag orkade inte vara så seriös som ryttare nu utan lät min häst strutta runt på långa tyglar. Och pigg var hon ju så det blev en del galopper här och där så då var det bara att flyga med. För flög, det gjorde vi! Underbara lilla pigga galenpanna till pålle. Skönt att hon är otroligt säker på foten i alla fall. Även när det är halt ute, tackar gudarna för det! Väl tillbaka här hemma så bytte jag täcke, slängde på henne en yllefilt och sitt vintertäcke innan jag släppte ut henne och öppnade upp så att alla tre hästarna kunde komma in till rundbalen. Nu står de alltså och mumsar hösilage för fulla muggar och mår väl ganska gott kan jag tänka mig.

Jag själv väntar på att min kära moder och min broder ska komma hem så att jag snart kan kasta i mig lite mat. Efter 4½ timme ute i stallet och ute i kylan så tycker jag att jag är värd att få lite mat i magen! Yees nu kommer de! :D



Myshästen!

Trús ägare Helene läser bloggen flitigt och tycker att mina och Trús små äventyr är roliga att följa. Men efter att ha tittat på filmerna från någon kväll sedan så önskade hon sig en liten film när jag leker lite med Trú på ridplanen, eller ja; när Trú får springa lite, i dagsljus! Och självklart vill jag ge både henne och er den möjligheten att se! Dock vet ni ju hur dålig min mobilkavlité är och tyvärr är de det enda jag har att erbjuda för tillfället. Men i alla fall, idag slutade jag 11 och kan alltså uppfylla Helenes önskan redan nu så här får ni en liten film från dagens uppvärmning! :D




Efter detta busande så stack red vi runt drolrundan, och vi kämpade oss faktiskt upp för mördarbacken helt själva! Dock var hon lite stannig i början av själva ridturen, men efter ca 10 minuter så släppte det och hon knatade på bra helt av sig själv. När hon väl hittat skritten så tränade vi på lite "volter" runt träden åt både höger och vänster. Det gick hyfsat, hon tycker att det är kul att gå i "ospårad" terräng, men volterna blir ju inte så runda än så länge men så länge hon försöker så är jag nöjd! När vi kom ut till vägen (efter att ha ridit runt bommen) så tog vi och travade en bit. Hon har härlig trav! Dock ville hon inte galoppera idag, vi fick till en liten, kort galopp men annars tog hon och ökade traven lite bara. Haha fina lilla Tokfian!

När vi kom ut till vägen uppe vid Doktorns så hoppade jag av, lättade på sadelgjorden, tog av nosgrimman och ledde henne hela vägen hem. Hon var lite svettig så när vi kom hem fick hon på sig ett stalltäcke för att kunna gå ute några timmar till, det är ju svinigt kallt här nu så även i natt får de små pållarna stå inne.... ;)

Hästipestisarna

Runt 06.30 var jag ut och släppte ut pållarna. Härligt sa de! Trots att Dottla är rakad så hatar hon att stå inne. Helst av allt vill hon kasta sig ut från boxen och ut i hagen på en gång, men det har vi tränat på så nu står hon oftast still och väntar på att få på sig täcket och/eller på att jag ska säga varsigod, eller så går hon ganska lugnt ut ur boxen och då är det bara att backa tillbaka henne och be henne vänta lite.

Det är tur att min lilla ponnyrumpa börjar bli så pass uppfostrad att hon ställer sig och väntar vid den oöppnade grinden. Jag hade nämligen glömt öppna ut till hagen och hade hon haft lust så hade hon kunna rymt på fläcken då det går att springa rakt ut på gården om jag inte satt upp grinden. Men nu stod hon och väntade på att få gå ut i hagen! Duktiga lilla underbara häst! :')