fredag 28 januari 2011

God kväll!

Jag och min 12-åriga lillebror Cornelis är ensamma hemma. Vi har precis avnjutit en väldigt god lasange som jag lagade till. Nu väntar vi på efterrätten; vaniljpanacotta med bärsås! Smarrigt värre för två sjuklingar som oss. Ailo ligger i buren nu, och har fått ligga där sedan en stund tillbaka. Det blir alltså en promenad för oss snart och då blir det nytta med nöje. Hästarna ska släppas in och pysslas om och sedan får Ailo smaka lite lasange. Bortskämda jycke!





Annars har dagen bestått utav uppsatsskrivning och slappande. Jag skrev en "uppsats" om Zimbabwe men misstänker att betyget på den lär sluta på vg. Fan, jag måste verkligen skärpa mig! Anstränga mig så som jag vet att jag kan. Inte bara glida runt, ordbajsa. Jag vill ha MVG men jag anstränger mig inte, jag bara flummar på när jag skriver och jag vet att det blir vg. Gaaaah, ibland känner jag mig så slapp.

Förhoppningsvis kommer Pauo och Erik hit senare ikväll också myser vi till det riktigt här hemma.

plusgradigt

Det är i slutet av januari och det har varit plusgrader i veckan. Första gången sen snön kom. Det är plusgrader nu. Det regnar och hästarna står täckade. De stod inne i natt så när Ailo väckte mig stack vi ut och täckade dem (då det regnar här) och släppte ut dem. Dóttla låg ner när vi kom ut, hon tyckte nog det var skönt att få sova inne en natt.

Linis; jag funderar på att åka till staden imorgon för att miljöträna lite med Ailo, ska vi komma ut till Poet och fota lite då? Om du skulle dit? :)

Nej nu ska jag sussa lite mera tillsammans med min sjusovare till valpis som ligger och snarkar bredvid mig just nu! Pussen!