onsdag 18 april 2012

hate beeing sick

Hosta, ond hals, kli i öronen, igentäppt näsa, nysningar och onda muskler. How bad can it be? Var dum nog och åkte in till stan, träffade Anna på lite gofika (SUPERKUL!), bytte böcker på bibblan och gjorde lite andra ärenden. Inte det smartaste när man är sjuk.. -.-'

Att jag dessutom tog och städade, diskade och red en kort sväng måste ju ses som ren idioti. För nu mår jag inget vidare. Dôttla tyckte matte var duuuum i huvudet som ens satt upp. Hon ville gå hem med matte gång på gång men jag var för tjurig för att lyssna så vi tog oss till slut ut på en kort tur. Min ridning var... Katastrof...? Aja, vi överlevde den korta ridturen som varade i ca 30 min, om ens de. Nu efteråt är jag som död. Har i alla fall tryckt i mig en pizzabit och behöver inte känna mig som världens hemskaste hundägare då Ailo fått komma ut lite i alla fall. Hon följde med till stan och sen också på ridturen. Så nu kan jag ta och bara tänka på min stackars kropp!

Aja, har ju lite böcker att läsa nu om jag blir sängliggande i morgon!


Kryddiga scones

Det regnar ute och jag har gått och blivit förkyld. Fick ont i halsen igår kväll, och nu är halsen både tjock och ond plus att näsan är täppt. Känns inte som om turen varit på min sida det senaste...? Kraschade min htc-mobil förr måndagen, släppte extramobilen i vattenfyllt handfat i fredags, drog sönder en "mutter" på biljäveln igår när jag bytte däck och idag är jag sjuk. Nej jag är inte bitter.

Det finns ju faktiskt de som har det värre så jag ska inte sitta här och tycka synd om  mig själv när jag faktiskt har ett par goa scones i ugnen och te i handen! Jag gjorde som så att jag googlade ett recept på scones och sen slängde jag ihop en egen variant. Det blir så mycket godare, om man har tur. Vilket jag inte har just nu så det kanske blir katastrof... Använde mig i alla fall av kruskali, vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, en nypa salt, smör och grädde. och så kryddade jag med kardemumma, fänkål och kanel. Mumsigt värre hoppas jag på. Speciellt tillsammans med det underbart goda teet jag har; Himlagott. Lovely!

Att jag och bästa vovveliten ska ta en långpromenad i regnet gör ju inte saken sämre! Kan man inte träna får man promenera är vårt nya motto! ;)