söndag 17 maj 2015

Glädjespridare!

Eftersom det regnat i natt och regnade i morse fick skruttarna komma in på förmiddagen och torka upp lite. Åkte ut vid halv två och började med att ta ut Helgi på en tur. Även idag fick jag fram den där härliga ridkänslan och kopplade ihop ännu mer från kursen. Det kändes oerhört bra och grabben var så go och glad!


Bytte häst och tog ut damen, Helgi fick stanna kvar i stallet. Började med övningen jag fick lära mig på kursen för Malin B, att hitta bakbenen från marken. Det gick väldigt bra och när jag var riktigt nöjd satt jag upp och red samma sväng som med Helgi. Tänkte på det Heimir sa om att om hästen vill fram, låt den gå fram men var kräsen och kräv att den jobbar bra. Så det gjorde jag, vi jobbade i alla gångarter under turen och jag tog bort min egna handbroms, lät henne byta gångart när hon bjöd till det men krävde att hon skulle vara så mjuk som möjligt och lyssna, vara lyhörd och följsam. Det blev en tur i fartens namn, men sån är damen! Självklart är vi inte perfekta och hon styvnade till många gånger under ridturen! Men jag fick till det ganska bra i alla gångarterna ändå, bitvis sådär riktigt bra och ridkänslan var riktigt fantastisk genom hela ridturen. Idag är jag så oerhört nöjd med både mig själv och pållarna, det känns bra och vi var duktiga alla tre!


Jag är så himla glad att jag faktiskt kommit igång och kursat en hel del i år, hakat på och ridit så många kurser plånboken tillåtit. Både jag och hästarna har utvecklats en hel del det senaste året och idag kändes det faktiskt så också. Som att vi tagit några steg framåt istället för att stå och stampa på samma ställe. 

// Nöjd hästtjej