tisdag 1 december 2015

Allt i ett

I fredags flög jag av Helgi ännu en gång. Jag var inte motiverad att rida för fem öre, jag var trött och skulle jobba delad tur den dagen, men eftersom han skulle vila på lördagen då jag skulle jobba hela dagen så tvingade jag mig ut på en ridtur. Jag orkade verkligen inte anstränga mig så jag bestämde mig för att vi bara skulle skritta ut en liten sväng. Helgi fick strosa som han ville på långa tyglar och jag lät tankarna sväva iväg på annat. Vi var i skogen och vinden blåste i träden, så plötsligt var jag på marken och nedre delen av ryggen gjorde förbannad ont, när jag tittade upp såg jag Helgi bocka och springa hemåt. Min jobbhelg blev inte alls som jag tänkt mig då jag fick stanna hemma istället. Har fått mysa med älskling och fått lite annat gjort istället, sådant man kan göra med ond rygg...

Men igår jobbade jag delat och vågade mig upp på hästryggen igen. Det gjorde så klart ont att rida men det var inte så farligt som jag trodde, jag måste ju hinna rida lite innan Wångenmästerskapen som börjar i morgon! Helgi kändes stel och lite trög men det tror jag beror på att hästarna fått stå inne en del i helgen.

Idag kändes han mycket bättre, tog en lugn tölt och skritt-tur och vilken tölt han bjöd på! Känner mig riktigt peppad inför Wången i morgon!

Dottla gick från dunderhalt i skritt till haltfri trav på tre dagar, det skriker hovböld om det. Jag har lagt våtvarma omslag runt hoven när hon stått inne helgen och har sett förbättringen dag för dag, så jäkla skönt! Dessutom njuter damen av mammarollen, det är gott att få massa extrahö när Helgi motioneras!

Fick dessutom ett riktigt glatt besked, jag klarade tentan jag trodde jag kuggat! Fy fan vad jag är bra! Om jag får säga det själv! Så nu blir det praktik i januari!

Så från en lite jobbig helg med ond rygg och halt pålle så börjar denna vecka otroligt bra! Hoppas den fortsätter så här...! ;)