söndag 4 oktober 2020

God morgon

God morgon. 
Det var länge sen jag kände för att säga eller skriva det. Jag vet inte om det är så, men för stunden känns det lite lättare. Lite mindre jobbigt på något sätt. Så god morgon på er. 

Min kropp verkar tycka att det är morgon när sömnmedicinen gått ur kroppen så jag vaknar där vid 4-5 snåret. Jag vill inte vara trött under dagen så då är det lite sent att ta en ny sömntablett, och jag kan som sagt inte ta någon lugnande när det kommer till att få sova då jag upplever en stark påverkan på min andning. Så. Jag kör på Pauos tips med ljudbok. Slår igång Harry Potter, förtillfället på engelska. Jag har ju både läst och lyssnat på böckerna flertalet gånger på både engelska och svenska så jag missar som inget när jag slumrar till. När jag stundvis vaknar till och blir medveten om rösten som pratar, lyssnar in, så vet jag precis vart jag är i boken. Jasså, Harry har hittat spegeln och ser sin familj, eller ja, nu tar dom hand om draken Norbert som Hagrid tagit hand om. Så det är skönt att lyssna på ljudboken, låta sig föras med på en välbekant promenad. Det fungerar faktiskt lite grann, jag får ro och lyckas slumra till. Det jobbiga är ju då att jag drömmer mer under slumrandet. Eller kanske det snarare är så att jag kommer ihåg mer av drömmarna. Men hjärnan behöver drömma för att bearbeta och sortera, det kommer jag inte ifrån. Så jag tror det är en bra sak ändå, att jag drömmer mycket när jag väl kommer dit. 

Så jag drömde nu i morse. En dröm om närhet. En fin dröm, men jobbig att vakna från. Jag kände mig lite sorgsen men ändå ligger jag här nu. Inte helt från vettet nedstämd. Utan här ligger jag och tycker att det ändå är en god morgon. Min kropp har träningsvärk efter gårdagens pass. Det känns skönt, jag känner mig mer levande på något sätt. Jag ska försöka träna en sväng och jag ska åka ut till stallet. Vad mer dagen bjuder på, vilka känslor som kommer fram och ska bearbetas, återstår att se. 

Det känns skönt att veta att jag kommer ta mig igenom det här, jag kommer bli en starkare person. Jag har så mycket att lära mig om mig själv i det här svåra och jobbiga. Och jag är så tacksam över det stöd och de människor jag har runt om mig. Tack för att ni finns, jag älskar er av hela mitt hjärta.