söndag 27 januari 2013

Linneas ridlektion

Gårdagens lektion med Linnea och Charlie.

Jag tog och gjorde en liten bana, eller vad man nu ska säga, runt "fyrkantsspåret" (som inte är så fyrkantigt i våran paddock). 

Övning a:
Skritta över bommen, göra halt när hästen står med båda frambenen framför bommen och båda bakbenen bakanför. Backa tills hästen står med båda frambenen vid hinken, skritta fram till övning b.

Övning b:
Skritta en liten på en liten volt genom portarna (hinkar). Göra halt mitt i sista porten. Skritta fram till övning c).

Övning c:
Hoppa hinder.

Övning d:
Travbommar. 

Linnea fick först köra igenom alla övningar i skritt några gånger i båda varven innan vi höjde svårighetsgraden och hon fick rida i trav genom alla övningarna. Eftersom hon fick svårt att sitta ned i traven så fick hon inte använda stigbyglarna, utan var verkligen tvungen att rida och planera vägarna för att det skulle bli rätt. Både hon och Charlie var jätteduktiga och kämpade verkligen! När det fungerade bra och allt flöt på i båda varven plockade vi in galoppen (och även stigbyglarna igen). Trav genom övning a och b, fatta galopp  innan övning c och över travbommarna som nu blivit galoppbommar, och ner till trav igen till övning a. På slutet avbröt vi övningarna och hon fick hoppa Charlie några gånger över hindren i övning c. Och sen blev det en avslappnande trav innan de fick skritta av ordentligt. Jag tror både hon och Challe fick tänka lite, och Linnea lär nog ha en härlig träningsvärk idag. 

Stolt över min elev och hennes pålle! ;) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar